Άπτερα – Καλύβες – Γαβαλοχώρι – Βάμος – Μονή Καρυδιού

image18Ο αρχαιολογικός χώρος Άπτερα βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από τα Χανιά Νοτιοανατολικά, κοντά στο χωριό Μεγάλα Χωράφια. Ήταν μια ζωντανή πόλη – κράτος από τη Γεωμετρική περίοδο αφού λόγω της θέσης της έλεγχε τις ανταλλαγές και τις εμπορικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να ήταν μια από τις πιο σημαντικές Δωρικές πόλης – κράτη της Κρήτης. Φεύγοντας θα κατευθυνθούμε προς Καλύβες. Ο ποταμός Ξυδές περνά μέσα από το χωριό, του δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτό και τη φρεσκάδα στην ατμόσφαιρα. Στην πλατεία του χωριού θα βρείτε τον παραδοσιακό νερόμυλο, ένα από τα πρώτα που χρησιμοποιήθηκαν στο νομό, κατασκευάστηκε στις αρχές του 20 ου αιώνα.

image19Επόμενη στάση είναι το χωριό Γαβαλοχώρι. Ένα χωριό με πολλά ενδιαφέροντα κτίσματα, όπως τον 18ο αιώνα, δίχωρο, τοξωτό ελαιοτριβείο, οι ναοί της Παναγίας, το παλιό σχολείο και το μοναδικό λαογραφικό μουσείο γεμάτο με πλούσια εκθέματα της λαϊκής παράδοσης.Τέλος θα επισκεφθείτε την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι. Το μοναστήρι είναι το μοναδικό της επαρχίας Αποκόρωνα και είναι το πιο ενδιαφέρον μνημείο λαϊκής αρχιτεκτονικής του νομού Χανίων. Το σήμα κατατεθέν της μονής είναι το παλαιό ελαιοτριβείο με τις 12 αψίδες.

Αυτή η εκδρομή είναι περίπου 3 έως 3,30 ώρες και το κόστος είναι 90 €

Κάνετε κράτηση της εκδρομής / δείτε σχόλια πελατών

Για να καλέσετε εύκολα ένα από τα ταξί μας, κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας, επιλέγοντας ένα από τα δύο παρακάτω λογισμικά.

 

 

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μας.
Επίσης, δείτε/προμηθευτείτε μια εκδρομή ή διαδρομή από εδώ