Άπτερα – Ρέθυμνο – Μονή Αρκαδίου

image22Ο Αρχαιολογικός χώρος Άπτερα βρίσκεται στα Νοτιοανατολικά των Χανίων, με καλή θέα σε όλη την περιοχή. Ήταν μια ζωντανή πόλη – κράτος από τη Γεωμετρική περίοδο αφού λόγω της θέσης της έλεγχε τις ανταλλαγές και τις εμπορικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να ήταν ένα από τα πιο σημαντικά Δωρική πόλη – κράτη της Κρήτης. Τα πιο σημαντικά ερείπια είναι τα τείχη της Δωρικής πόλης , όπως κυκλώπεια , οι δεξαμενές της Ρωμαϊκής περιόδου , το «μέρος δύο» ιερό της 5ος – 4ος αιώνας και οι τάφοι των Γεωμετρικών χρόνων.

image23Συνεχίζοντας στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου , θα δείτε οι μιναρέδες της οθωμανικό τέμενος , το φάρο του λιμανιού , καθώς και το ενετικό φρούριο στο λόφο του κάστρου. Το Ρέθυμνο είναι ένα μοναδικό μνημείο της αρχιτεκτονικής και της παράδοσης και ταυτόχρονα χώρος φυσικής ομορφιάς. Επόμενος σταθμός είναι η Μονή Αρκαδίου η οποία είναι σίγουρα η πιο ιστορική μονή της Κρήτης και έχει γίνει το πιο ιερό σύμβολο του αγώνα των Κρητικών για την ελευθερία. Πράγματι, η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι ως Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας.

Αυτή η εκδρομή είναι περίπου 3,30 έως 4 ώρες και το κόστος είναι 120 €.

Κάνετε κράτηση της εκδρομής / δείτε σχόλια πελατών

Για να καλέσετε εύκολα ένα από τα ταξί μας, κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας, επιλέγοντας ένα από τα δύο παρακάτω λογισμικά.

 

 

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μας.
Επίσης, δείτε/προμηθευτείτε μια εκδρομή ή διαδρομή από εδώ