Άπτερα – Βρύσσες – Γεωργιούπολη – Λίμνη Κουρνά

image21Ο αρχαιολογικός χώρος Άπτερα βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από τα Χανιά Νοτιοανατολικά, κοντά στο χωριό Μεγάλα Χωράφια. Ήταν μια ζωντανή πόλη – κράτος από τη Γεωμετρική περίοδο αφού λόγω της θέσης της έλεγχε τις ανταλλαγές και τις εμπορικές δραστηριότητες , με αποτέλεσμα να ήταν ένα από τα πιο σημαντικά Δωρική πόλη – κράτη της Κρήτης. Κατηφορίζουμε για Βρύσσες, ένα χωριό μέσα στο πράσινο με άφθονο νερό. Αξιοσημείωτη είναι η γέφυρα που θεωρείται η παλαιότερη στην Κρήτη.

image20Επόμενος σταθμός είναι η Γεωργιούπολη. Το χωριό βρίσκεται σε μια περιοχή γεμάτη δένδρα. Επίσης, βρίσκεται το μικρό λιμανάκι του χωριού , που φιλοξενεί τα μικρά αλιευτικά σκάφη των ντόπιων. Αξίζει να δει κανείς τον ποταμό Αλμυρό σε ένα πολύ γραφικό περιβάλλον, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας και το μπάνιο σας. Τελευταία, προορισμός είναι η λίμνη του Κουρνά, όπου θα θαυμάσετε τα μοναδικά είδη χλωρίδας και πανίδας καθώς και το θαυμάσιο τοπίο. Επίσης μικρές βάρκες μπορούν να σας πάνε για μια βόλτα. Είναι διαθέσιμες λίγες ταβέρνες με νόστιμα πιάτα, όπως τα ψάρια από τη λίμνη.

Αυτή η εκδρομή είναι περίπου 3,30 έως 4 ώρες και το κόστος είναι 95 €

Κάνετε κράτηση της εκδρομής / δείτε σχόλια πελατών

Για να καλέσετε εύκολα ένα από τα ταξί μας, κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας, επιλέγοντας ένα από τα δύο παρακάτω λογισμικά.

 

 

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μας.
Επίσης, δείτε/προμηθευτείτε μια εκδρομή ή διαδρομή από εδώ