Κάντανος – Σπήλαιο Αγίας Σοφίας

image15Κάντανος το χωριό που είναι κτισμένο σε μια περιοχή γεμάτη από ελαιόδεντρα , το οποίο κάνει το περιβάλλον πολύ ήπιο και γραφικό. Διατηρεί το πανάρχαιο όνομά του και έχει αρκετά δραστηριοποιηθεί τόσο στα βυζαντινά χρόνια όσο και κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας. Η Κάντανος έχει αρκετές βυζαντινές εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 13 ο – 15 ο αιώνα , που αξίζει να δείτε , τόσο για την αρχιτεκτονική τους όσο και για τις εικόνες τους.

image17
Το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας βρίσκεται σε λιγότερο από 2 χιλιόμετρα μετά το χωριό Τοπόλια . Ένα μικρό μονοπάτι οδηγεί τον επισκέπτη στο σπήλαιο και το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας . Βρίσκεται σε ύψος 285 μέτρα. Η κύρια αίθουσα έχει διάμετρο 70 μέτρα και ύψος 20 μέτρα . Τεράστιους σταλακτίτες , πάνω από 5 μέτρα ύψος , και ακόμη μεγαλύτερους σταλαγμίτες του σπηλαίου. Μερικές συκιές έχουν μεγαλώσει στο σπήλαιο και τα βρύα που υπάρχουν στα βράχια έχουν βάψει τους τοίχους σε βαθύ πράσινο.

Αυτή η εκδρομή είναι περίπου 3,30 έως 4ώρες και το κόστος είναι 115 €

Κάνετε κράτηση της εκδρομής / δείτε σχόλια πελατών

Για να καλέσετε εύκολα ένα από τα ταξί μας, κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας, επιλέγοντας ένα από τα δύο παρακάτω λογισμικά.

 

 

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μας.
Επίσης, δείτε/προμηθευτείτε μια εκδρομή ή διαδρομή από εδώ