Μονή Γουβερνέτου – Μοναστήρι Αγίας Τριάδας – Τάφοι Βενιζέλων

Τα πλησιέστερα μοναστήρια των Χανίων βρίσκονται στο Ακρωτήρι, σε απόσταση 25 km.

church01Η Μονή της Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Κρήτης βρίσκεται σε υψόμετρο 260 μέτρων. Χτίστηκε το 1537 από τους μοναχούς.

church02Στο δρόμο προς το Καθολικό Γουβερνέτου βρίσκεται το σπήλαιο της Αρκουδιώτισσας το οποίο πήρε το όνομά του από έναν σταλαγμίτη που μοιάζει με αρκούδα, Ο μύθος λέει ότι η Παναγία μαρμάρωσε την αρκούδα που έπινε το νερό των μοναχών. Η εκκλησία- σπηλιά είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Συνεχίζοντας θα επισκεφθείτε το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, κτίστηκε το 1612 από τους Κρητικής καταγωγής μοναχούς Ιερεμία και Λαυρέντιο που ανήκουν στη Βενετσιάνικη ορθόδοξη οικογένεια των Τσαγκαρόλων, είναι το μεγαλύτερο μοναστηριακό συγκρότημα στη Κρήτη. Στη μεγάλη ελληνική επανάσταση του 1821 οι μοναχοί φεύγουν χωρίς όμως να προλάβουν να κρύψουν τα πολύτιμα κειμήλια που καίγονται από την πυρπόλησή της.

venizelos01Τελευταίος προορισμός είναι οι τάφοι των Βενιζέλων. Συγκαταλέγετε στα σημαντικότερα αξιοθέατα των Χανίων, όπου βρίσκονται οι τάφοι του γνωστού Έλληνα πολιτικού Ελευθερίου Βενιζέλου και του γιου του Σοφοκλή Βενιζέλου, καθώς και το μικρό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και το άγαλμα του Ήρωα Σπύρου Καγιαλεδάκη, ο ένδοξος Καγιαλεδάκης ανεβηκε στην κορυφή του Ακρωτηριου και κάνοντας το ίδιο του το σώμα ιστό, με απλωμένα τα χέρια του ανύψωσε την σημαία για να κυματίσει περήφανη μπροστά από τα κανόνια του ξένου στόλου. Μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με υπέροχη θέα.

Αυτή η εκδρομή είναι  3 έως 3,30 ώρες και το κόστος είναι 85 €

Κάνετε κράτηση της εκδρομής / δείτε σχόλια πελατών

Για να καλέσετε εύκολα ένα από τα ταξί μας, κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας, επιλέγοντας ένα από τα δύο παρακάτω λογισμικά.

 

 

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μας.
Επίσης, δείτε/προμηθευτείτε μια εκδρομή ή διαδρομή από εδώ