Σφακιά – Φραγκοκάστελλο

image24Σφακιά ,το χωριό είναι ιστορικό για την έντονη επιθυμία των ανθρώπων για ελευθερία και τον αγώνα τους ενάντια σε διάφορους κατακτητές. Θεωρείται ως ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά της Κρήτης, με τους ηλικιωμένους να εξακολουθούν να επιμένουν να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές και κρατώντας σταθερά τις παραδόσεις της ελευθερίας, της τιμής, της φιλοξενίας και της φιλίας, αλλά και της εκδίκησης. Το παλιό χωριό είναι κτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου πάνω από την ακτή. Επίσης, αξίζει να οδηγήσετε τη δύσκολη διαδρομή από την Χώρα Σφακίων στην Ανώπολη, μόνο και μόνο για να απολαύσετε το συναρπαστικό φυσικό περιβάλλον.

image25Το Φραγκοκάστελλο βρίσκεται 80 χιλιόμετρα από τα Χανιά στη Νότια ακτή της Κρήτης, αυτό το κάστρο είχε χτιστεί από τους Ενετούς, προκειμένου να εποπτεύουν και να διαφυλάξει ολόκληρη την περιοχή και την προστασία του πληθυσμού από τις επιδρομές των πειρατών. Δεδομένου ότι το κάστρο ήταν σε χρήση για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, τόσο από τους Βενετούς και τους Οθωμανούς που τους διαδέχθηκε, σύντομα εγκαταλείφθηκε. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οι Κρήτες πήραν το φρούριο, το οποίο είχε σχεδόν καταστραφεί αργότερα, το 1828, μετά από πολιορκία. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη, προσφέρει δυνατότητες διαμονής, φαγητό και ποτό και διευκολύνσεις για κολύμπι και ηλιοθεραπεία.

Αυτή η εκδρομή είναι περίπου 4,30 έως 5 ώρες και το κόστος είναι 140 €

Κάνετε κράτηση της εκδρομής / δείτε σχόλια πελατών

Για να καλέσετε εύκολα ένα από τα ταξί μας, κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας, επιλέγοντας ένα από τα δύο παρακάτω λογισμικά.

 

 

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μας.
Επίσης, δείτε/προμηθευτείτε μια εκδρομή ή διαδρομή από εδώ