Θέρισος – Ζούρβα – Μεσκλά

meskla01Μέσα σε απόσταση 27 χιλιομέτρων αξίζει να επισκεφθείτε το Θέρισο, το χωριό για το μαγευτικό τοπίο και τη φυσική ομορφιά του. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων είναι διάσημο για την Επανασταση του Θέρισου. Επίσης θα επισκεφθείτε την έδρα του Ελ.Βενιζέλου, αφού από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση του 1905, με σκοπό την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Ο δρόμος από τα Χανιά περνά μέσα από το εντυπωσιακό ομώνυμο φαράγγι, δίπλα στο ποτάμι και κοντά στην είσοδο του φαραγγιού θα δείτε την παλιά πέτρινη γέφυρα, την « Καμάρα » όπως την λένε οι ντόπιοι.

Το ορεινό χωριό Ζούρβα αν και μικρό είναι όμορφο χωριό, με ιστορική σημασία, καθώς οι κάτοικοι του νησιού συνέβαλαν στους απελευθερωτικούς αγώνες .
Μοναδικά τοποθετημένο ανάμεσα στους καταπράσινους λόφους και μέσα στην Κοιλάδα του Κερίτη , βρίσκεται το χωριό Μεσκλά στη θέση της αρχαίας Ρηζινίας. Πριν από τη γέφυρα στην είσοδο του χωριού, βρίσκεται η βυζαντινή εκκλησία του Σωτήρα Χριστού με τοιχογραφίες των Θεόδωρου και Μιχάλη Βενιέρη (1303).Θα εντυπωσιαστείτε από το εκπληκτικό περιβάλλον και τη φυσική ομορφιά.

Αυτή η εκδρομή είναι περίπου 3,5 – 4 ώρες