Χρέωση Ραντεβού (φόρμα κράτησης) +5€
Χρέωση Ραντεβού: +5€ (φόρμα κράτησης)

Άπτερα – Ρέθυμνο – Μονή Αρκαδίου

Ο Αρχαιολογικός χώρος Άπτερα βρίσκεται στα Νοτιοανατολικά των Χανίων, με καλή θέα σε όλη την περιοχή. Ήταν μια ζωντανή πόλη – κράτος από τη Γεωμετρική περίοδο αφού λόγω της θέσης της έλεγχε τις ανταλλαγές και τις εμπορικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να ήταν ένα από τα πιο σημαντικά Δωρική πόλη – κράτη της Κρήτης. Τα πιο σημαντικά ερείπια είναι τα τείχη της Δωρικής πόλης , όπως κυκλώπεια , οι δεξαμενές της Ρωμαϊκής περιόδου , το “μέρος δύο” ιερό της 5ος – 4ος αιώνας και οι τάφοι των Γεωμετρικών χρόνων.

Συνεχίζοντας στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, θα δείτε οι μιναρέδες της οθωμανικό τέμενος , το φάρο του λιμανιού , καθώς και το ενετικό φρούριο στο λόφο του κάστρου. Το Ρέθυμνο είναι ένα μοναδικό μνημείο της αρχιτεκτονικής και της παράδοσης και ταυτόχρονα χώρος φυσικής ομορφιάς.

Επόμενος σταθμός είναι η Μονή Αρκαδίου η οποία είναι σίγουρα η πιο ιστορική μονή της Κρήτης και έχει γίνει το πιο ιερό σύμβολο του αγώνα των Κρητικών για την ελευθερία. Πράγματι, η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι ως Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας.

Αυτή η εκδρομή διαρκεί από 3,5 έως 4 ώρες.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.